Alt blefaroplasti ameliyatı veya alt göz kapağı ameliyatı alt göz kapağına uygulanan, sarkmış olan deri ya da fazla yağ ve kas dokusunun bölge üzerinden alınması ve göz çevresinde yer alan dokuların uygun şekilde gerdirilmesine yönelik yapılan cerrahi uygulamaların tamamıdır.

Doğal nedenlerle ve çevresel etmenlerle göz kapaklarında meydana gelen sarkmalar, torba oluşumu, renk değişimi ve kırışıklıklar sebebi ile cilt yaşlanma belirtileri gösterir. Bunlar, güneş ışınlarına aşırı maruz kalmak, kalitesiz hava şartları, düzensiz yaşam sebep olmaktadır. Bu nedenle de göz hastalıkları uzmanları bu durumda ortaya çıkan alt göz kapağı sarkması durumuna alt blefaroplasti ameliyatı ile hızlı ve kalıcı bir çözüm bulabilmektedir.

Alt blefaroplasti ameliyatı, genellikle 35 yaşını geçmiş olan kişilere yapılmaktadır. Alt blefaroplasti ameliyatı, alt göz kapağı düşük olan bunu genetik, kaza sebebiyle ya da enfeksiyon kaynaklı göz kapağında sarkma yaşayan bireylere uygulanabilmektedir.

İyileşme aşamasında ilk günlerde ortaya çıkan ödem sıklıkla ilk haftanın bitiminde çözülür ve de hasta ikinci hafta sonrasında rahatlıkla normal yaşamına geri dönebilir.

Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyat evvelinde bireyin cerrahiyi gerçekleştirecek olan doktor ve de anestezi uzmanına mevcutta kullanmış olduğu ilaçlar var ise ve genel sağlık durumu ile alakalı olan detayları iletmesi gerekir. Operasyon tarihinden 1 hafta evvel kullanılan kan sulandırıcı ilaçlar haricinde bitki çayları ile balık yağlarının alımı durdurulmalıdır. Ancak bu kullanımlar doktor bilgisi dahilinde olmalıdır. Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi blefaroplasti işleminin evvelinde de tütün ürünü ve alkol kullanımı kesilmelidir. Bu durum, iyileşme aşamasının daha hızlı ilerlemesi için önemlidir.

Göz kapağı ameliyatı, ilk adımda hastanın değerlendirilmesi sonrasında da göz çevresindeki kıvrımların çizilip ölçümlerinin alınması ile devam eder. Cerrahi ekipmanlar ile alt göz kapağının altında yer alan kirpik hattından ya da göz kapağının iç kısmında olan alandan transkonjonktival uygulama ile işlem gerçekleştirilebilir.

Göz kapağı ameliyatı çok başarılı sonuç alınan ve de iyileşme aşaması kısa ve konforlu geçen bir ameliyattır. Kişi en çok 3 gün dinlendikten sonra normal yaşamına rahatça dönebilir.

Göz Kapağı Estetiği

Alt Blefaroplasti Ameliyatı Ne Kadar Sürer, Genel Anestezi Almak Gerekir mi?

Bu operasyonun işlem süresi yaklaşık olarak 1-1,5 saat sürmekte olup ameliyat sonrasında herhangi bir ihtiyaç yok ise aynı gün taburcu da olunabilmektedir. Ancak operasyonun yanında ilave olarak yüz üzerinde ekstra bir işlem yapılmayacak ise bu süre üzerinde bir artış ön görülmemektedir.

Bu işlem kalıcı olup etkisi 10 ila 15 yıl kadar sürmektedir. Ancak cilt dokusunun elastikiyet kaybetmesi, ilerleyen yaş ve yer çekimi sebebi ile ileride tekrarlı cerrahi işlem de gerekebilmektedir.

Bu işlem lokal anestezi altında gerçekleştirilebilmekle beraber genel anestezi uygulamak hasta konforunu arttırabilir. Bazen de hastanın isteği halinde sedasyon ya da genel anestezi altında da bu operasyon başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Alt göz kapağı estetiği hakkında sorularınız için bize Whatsapp iletişim hattımızdan ulaşabilirsiniz.

whatsapp iletişim hattı

Alt Blefaroplasti Ameliyatı ile Yüzde Sarkmalar Tedavi Edilebilir mi?

Yaş alımı ile beraber cilt dokusunun elastikiyetinde bir kayıp yaşandığı, kollajen üretimi azaldığından ötürü bütün bir yüz bölgesi ile beraber göz kapakları da bu doğrultuda sarkmaya başlar. Bilhassa da ortaya çıkan bu sarkıklık yüz bölgesinde alt göz kapağı üzerinde torbalanma ile cilt üzerinde sarkma ile kendisini gösterirken, üst göz kapağı üzerinde de yorgunluk ifadesi oluşturur.

Göz kapağı üzerinde gerçekleştirilen bu ameliyat ile sarkma görüntüsü ortadan kaldırılırken kişi 5 ila 10 yaş da gençleşmiş bir görünüme kavuşur. Bunun yanı sıra alt blefaroplasti ameliyatı ile fazla doku toparlandığı için ayrıca cilt üzerinde bir gerginlik de elde edilmiş olur. Bu da yüzdeki sarkmalar üzerinde destekleyici etki sağlar.

Alt Blefaroplasti Ameliyatında İz Kalır mı?

Göz kapağı ameliyatı yapılırken bölge üzerinde gerçekleştirilen kesi izleri tam olarak kirpik diplerinde kalır. Operasyon izleri 2. aydan sonra ise tamamen belirginliğini kaybeder. Ardından geçen sürede tamamen ortadan kalkar. Ancak operasyon sonrası bölge üzerinde iz kalıp kalmaması aynı zamanda operasyon sonrası bakımın iyi yapılması ve bölgenin enfeksiyon kapmaması adına özenle korunması gerekmektedir.

Bu operasyonun iyileşmesi ve hiçbir şekilde kalıcı iz kalmaması adına önemli bir gerekliliktir. Operasyondan sonra güneş ışığından korunmak da iz kalmaması açısından oldukça önemlidir.

Instagram’da bizi takip etmek için tıklayınız.

İnstagram